Το φημισμένο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με τις δυο γραφικές και αμμώδεις παραλίες, αποτελεί πόλο έλξης για πολυάριθμους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η τουριστική υποδομή της άλλωστε είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη. Η μαγική εικόνα της κρύβει λιμανάκια, σπηλιές, τον λόφο του Κάστρου και το ανυπέρβλητης ομορφιάς ακρογιάλι της Καλογριάς. Εκεί που Καζαντζάκης και Ζορμπάς γνωρίστηκαν και με τη φιλία τους, ταξίδεψαν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο μέσα από τις σελίδες του αριστουργήματος «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Αναζητήστε στο χωριό τη προτομή του Καζαντζάκη αλλά και τα σπιτάκια που διέμεναν και οι δύο και που υπάρχουν ακόμη στη δεξιά πλευρά της παραλίας, πάνω από τα βράχια.

Η παραλιακή ζώνη ασφυκτιά από ζωή στη πληθώρα μαγαζιών, ταβερνών και μπαρ το βράδυ, ενώ ολόκληρη περιοχή προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία χιλιάδων τουριστών. Η παραλία του χωριού βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παραλιακό δρόμο και είναι οργανωμένη.

Ανατολικά της Στούπας θα βρείτε το χωριό Λεύκτρο. Εκεί υπάρχουν ερείπια φράγκικου κάστρου, που προσφέρουν υπέροχη θέα και το οποίο την περίοδο της Φραγκοκρατίας ανοικοδομήθηκε και του αποδόθηκε το όνομα Μποφώρ, που σημαίνει «ωραίο κάστρο». Κατά τον Παυσανία εκεί υπήρχε ο ναός της Αθηνάς με το άγαλμα της. Αφιερώστε λίγο χρόνο επίσης για να επισκεφτείτε το Νέο Προάστειο και το ορυχείο λιγνίτη Πραστοβάς στο οποίο γνωρίστηκαν και δούλεψαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς. Το χωριό χαρίζει επίσης καθημερινά μαγευτικά ηλιοβασιλέματα από οποιοδήποτε σημείο του και αν βρεθείτε.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η Στούπα έχει συμπεριληφθεί στη λίστα της Telegraph με τα καλύτερα ”μυστικά” παραθαλάσσια θέρετρα της Ευρώπης.