Το χαρακτηριστικό μανιάτικο ψαροχώρι με την εστία του να καίγεται στο γραφικό, στολισμένο με αμέτρητα καΐκια, λιμανάκι του. Το χωριό, που είναι γνωστό και ως Σελινίτσα, ονομασία που κράτησε έως το 1951,  από τη μικρή σελήνη ή τη μικρή ωραία Ελένη, αφού σύμφωνα με το μύθο, από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, ονομαζόμενο «Μόλσοβα», επιβιβάστηκε ο Πάρης με την Ωραία Ελένη για την Τροία.

Το χωριό βρίσκεται δίπλα στη Στούπα και στη προίκα του έχει μια μικρή, ωραία παραλία με ψιλό βότσαλο, δίπλα στις εκβολές του Παμίσου ή ποτάμι της Μηλιάς, όπου υπήρχε η αρχαία Πέφνος. Περηφανεύεται επίσης για τα αξιοθαύμαστα κλασικά κτίρια του και τα γραφικά δρομάκια του. Κάθε μέρα «χαιρετάει» το νησάκι Πέφνος που βρίσκεται απέναντι του, τόπος γέννησης των Διόσκουρων σύμφωνα με τη μυθολογία. Ο παραθαλάσσιος δρόμος του προσφέρεται για ψάρεμα, ποδηλασία και πεζοπορία. Εδώ θα προσκυνήσετε στις εκκλησίες στις εκκλησίες του Αγίου Μύρωνα και φυσικά του Αγίου Νικολάου απ’ όπου το χωριό πήρε και το σημερινό όνομά του.

Στο γειτονικό και επίσης γραφικό ψαροχώρι χωριό Άγιος Δημήτριος, στο δρόμο προς τη Τραχήλα, 3.5 χλμ. δυτικά θα ανακαλύψετε το ανεκμετάλλευτο σπήλαιο «Καταφύγιο», που σύμφωνα με τους ειδικούς θεωρείται και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας.