Παραλίες

Παραλίες

Παραλία Σάντοβας
12 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα βρίσκεται η παραλία της Σάντοβας, η οποία αποτελεί μία από τις πιο κοσμικές παραλίες. Η παραλία αποτελείται από ψιλή άμμο και μικρό βότσαλο. Πάνω από την παραλία υπάρχει χώρος για parking ενώ εάν μαζί με το μπάνιο σας θέλετε να απολαύσετε το ποτό σας σε συνδυασμό με ένα ξέφρενο γλέντι, τότε η Σάντοβα είναι η πλέον δημοφιλής παραλία, με πολλά beach bar για ατέλειωτη διασκέδαση.

Παραλία Ριτσά
Ακριβώς στην είσοδο της Καρδαμύλης, στο σχολείο δεξιά, υπάρχει η παραλία Ριτσά. Η παραλία αποτελείται από λευκό χοντρό βότσαλο και είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας κάποια ομπρέλα. Θα βρείτε χώρο για πάρκινγκ πάνω από την παραλία.
Το καλοκαίρι μπορείτε να ενοικιάσετε θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό.

 

Παραλία Φονέα

paralia-fonea_sm

 

Η παραλία του Φονέα, είναι μία από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες.

Θα τη βρείτε λίγο έξω από την Καρδαμύλη κατευθυνόμενοι προς Αρεόπολη. Κατηφορίζοντας έναν χωματόδρομο, θα βρεθείτε σε έναν μικρό παράδεισο, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκό βότσαλο και βράχους να προσφέρουν φυσική σκιά.

 

 

Παραλία Δελφίνια
Λίγα χιλιόμετρα μετά την Καρδαμύλη και λίγο πριν φθάσετε στη Στούπα, θα βρείτε στο δεξί σας χέρι έναν υπέροχο κόλπο με γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία αποτελείται από άμμο και λεπτό βότσαλο και έχει σχεδόν πάντα ήρεμα νερά, αφού την προστατεύει ο κόλπος. Πάνω από την παραλία υπάρχει οργανωμένο camping, ενώ η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω χωματόδρομου. Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει 300 μέτρα πριν την παραλία, από όπου και πρέπει να συνεχίσετε με τα πόδια.

Παραλία Καλογριάς

paralia-kalogrias_sm

Η παραλία της Καλογριάς, ακριβώς πριν από τη Στούπα, είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Μεσσηνίας. Η παραλία είναι οργανωμένη, αποτελείται από ψιλή χρυσαφένια άμμο και είναι γεμάτη ξαπλώστρες και ομπρέλες από τα παρακείμενα beach bar.

Μπορείτε να ενοικιάσετε θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό και υπάρχει γήπεδο beach volley στο κέντρο της παραλίας.

 

Παραλία Στούπας

paralia-stoupas_sm

Η παραλία της Στούπας βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον κεντρικό δρόμο της Στούπας. Με χρυσή ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

Ακριβώς πάνω από την παραλία βρίσκονται δεκάδες καφετέριες και εστιατόρια καθώς και καταστήματα με αναμνηστικά αντικείμενα, σε ένα δρόμο που σφύζει από ζωή καθημερινά.

 

 

Παραλία Αγίου Δημητρίου
Μόλις 5 χλμ. από την Στούπα βρίσκεται η πανέμορφη αμμώδης παραλία του Αγίου Δημητρίου. Η παραλία αποτελείται από άμμο και έχει αρκετά δέντρα για σκιά, ενώ λειτουργεί και καφετέρια μπροστά στην παραλία.

Παραλία Χαλικούρας
Βρίσκεται στο νότιο μέρος της Στούπας. Πρόκειται για μία απόμερη βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Ενδείκνυται για όσους αναζητούν μία ήσυχη παραλία για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Παραλία Καλαμίτσι
Βγαίνοντας από την Καρδαμύλη με κατεύθυνση την Στούπα, συναντάμε το Καλαμίτσι, μια μοναδικά όμορφη, μικρή και ήσυχη παραλία με μικρά βότσαλα, τριγυρισμένη από πράσινο.

Παραλία Καταφύγιο
Στο Καταφύγιο, 500 μ. από τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου, το τοπίο είναι εντυπωσιακό. Πέτρινες οριζόντιες πλάκες και βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα. Η περιοχή αυτή προσελκύει πολλούς λουόμενους που επιδίδονται σε βουτιές από τα βράχια και απολαμβάνουν τον καυτό ήλιο. Ωστόσο, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν στην περιοχή υπάρχει κύμα.

Παραλία Μάλσοβα
Βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο και αποτελείται από αμμοχάλικο. Τα νερά είναι καθαρά και στο πλάι υπάρχουν μικρά βραχάκια. Υπάρχει επίσης χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων.

 Παραλία Πανταζή
Θα την συναντήσετε ανάμεσα στα χωριά Άγιος Δημήτριος και Άγιος Νικόλαος. Με άμμο και περιτριγυρισμένη από δέντρα, πρόκειται για μια παραλία οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Λειτουργεί, επίσης και καφετέρια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας.

 Παραλία Γνώσπη
Στον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται ένας υπέροχος όρμος με βραχάκια και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Η περιοχή ονομάζεται Γνώσπη και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο που απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα και τις βουτιές μέσα σε ένα  μοναδικό τοπίο.

Πηγή: www.messinia-guide.gr