Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλεια του Ακαδημαϊκού και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγορίου Σκαλκέα

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκαλκέας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης πληροφορούμενο την απώλεια του εμβληματικού τέκνου της Μάνης, Ακαδημαϊκού και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγορίου Σκαλκέα, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Κυριακή 26η Αυγούστου 2018, και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης υποδέχτηκε με συγκίνηση την είδηση της απώλειας του Ακαδημαϊκού και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγορίου Σκαλκέα.     Ο αείμνηστος Καθηγητής υπήρξε εξαίρετος επιστήμονας και ακαδημαϊκός δάσκαλος, ένας ευπατρίδης, ένα άξιο τέκνο της Μάνης. Η σπάνια προσφορά του στην Ιατρική και την Ακαδημία Αθηνών, το ήθος και η ανιδιοτέλειά του, αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα, το ίχνος του όμως στην επιστήμη, τη μνήμη των Ελλήνων και την καρδιά των Μανιατών, των οποίων υπήρξε ο ακάματος συμπαραστάτης,  θα παραμείνει ανεξίτηλο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και ομόφωνα αποφασίζει:

  1. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου στην εξόδιο ακολουθία με επικεφαλής τον  Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Αντί κατάθεσης στεφάνου στη σορό του εκλιπόντος να κατατεθεί χρηματικό ποσό            στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Μάνης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΜΠΕΑΣ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΔΗΜΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ-ΜΑΝΗΣ